گوشت شتر چه ویژگی‌ها و خواصی دارد؟

فواید گوشت شتر

شتر از سالیان دور در مناطق خشک و بیابانی همیشه همراه انسان بوده؛ مردم بیابان نشین از خود شتر برای حمل و نقل بهره می‌بردن، با شیر و گوشت این حیوان غذای مورد نیاز خودشون رو تامین می‌کردن و با پشم و پوستش هم لوازم مورد نیاز زندگی مثل لباس و زیرانداز و … رو می‌ساختن.

به دلیل گرمای زیاد و کم بودن آب توی مناطق بیابانی همیشه پرورش شتر راحت‌تر از پرورش گوساله و گوسفند بوده، در نتیجه گوشت و تولیدات لبنی این حیوان یه منبع غذایی مهم به شمار می‌رفته.

کشورهای بیابانی بیشتر از گوشت شتر استفاده می‌کردن و هنوز هم استفاده می‌کنن؛ گوشت شتر در شهر‌های بیابانی ایران هم بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیره، توی شهری مثل یزد گوشت شتر به عنوان یک غذای سنتی محسوب میشه و حتی در منوی رستوران‌ها میشه غذا‌هایی طبخ شده با این گوشت رو دید.

گوشت شتر مناسب برای رژیم و لاغری

گوشت شتر برای لاغری

گوشت شتر پروتئین بالایی داره که می‌تونه به ساخت بافت‌های بدن ما کمک کنه، برای رژیم گرفتن و لاغر شدن گوشت شتر گزینه خوبیه چون چربی کمی داره؛ این گوشت برای افراد مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هم خیلی مناسبه.

توی  یک کیلو گوشت شتر حدود 10 گرم چربی وجود داره، میزان پروتئین موجود توی یک کیلو گوشت شتر 213 گرم و کالریش 1000 هست؛ اما توی یک کیلو گوشت گوساله حدود 25 گرم چربی، 202 گرم پروتئین و 1100 کالری وجود داره، همین اعداد در یک کیلو گوشت گوسفند حدود 125 گرم چربی، 280 گرم پروتئین و 2500 کالری محاسبه شده؛ با نگاه به این اعداد می‌بینیم که گوشت شتر جزو مطلوب‌ترین گوشت‌ها به حساب میاد.

گوشت شتر مثل بقیه گوشت‌ها علاوه بر داشتن پروتئین بالا، مقادیر زیادی ویتامین مثل ویتامین‌های A، B12، D و E داره که برای سلامت بدن ما ضروری هست. همچنین وجود آهن، روی، سلنیوم و فسفره توی گوشت شتر می‌تونه به سلامت هرچه بیشتر بدن ما کمک کنه.

افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی می‌تونن از گوشت شتر استفاده کنن چون این نوع گوشت به دلیل کمبود کلاژن کاملا قابل هضمه و سیستم گوارشی رو اذیت نمی‌کنه.

گوشت شتر جوان از نظر ظاهری به گوشت گوساله شباهت داره؛ رنگ گوشت شتر‌های پیر و بالغ، قرمز مایل به قهوه‌‌ای هست. چربی گوشت شتر سفید رنگه و نسبت به گوشت گوساله و گوسفند چربی کمتری داره. اما تنها راه تشخیص جوان یا پیر بودن گوشت شتر پختنش هست.

«دام حاشی» به شتری که از شیر مادر تغذیه کرده گفته میشه و گوشت این شتر کیفیتی بالاتری نسبت به گوشت «بره» داره.

طبع گوشت شتر گرم و خشکه، برای اینکه زمان مصرف طبعش به تعادل برسه باید همراه با مصلحات بخوریم. برای پخت یه غذای لذیذ با گوشت شتر، می‌تونیم این گوشت رو همراه با روغن زیتون بجوشونیم و بزاریم همراه نمک، شوید، زیره، سرکه، فلفل خوب بپزه.

ضمن اینکه ما می‌تونیم همه مدل خورشت‌ رو با گوشت شتر بپزیم؛ برای پخت خورشت‌ها با گوشت شتر باید روال معمول پخت خورشت رو طی کنیم، با این تفاوت که خورشت باید روی حرارت ملایم و به مدت طولانی پخته بشه.

گفته میشه که گوشت شتر دیرپزه ولی گوشت شتر جوان اصلا دیر پز نیست؛ البته گوشت شتر پیر دیر پز میشه چون هر چقدر عمر شتر بالا‌تر بره پیوند بین بافت‌‌های گوشتش بیشتر میشه و برای پختش زمان بیشتری نیاز داریم، به همین علت حرارت پخت دیرتر روی گوشت تاثیر میزاره.

بعد از جوشاندن گوشت شتر به مدت 40 دقیقه حجم در آب موجود توی اون حدود 3/44 درصد و وزنش حدود 2/48 درصد کم میشه.

گوشت شتر درمان برای دیابت و درد‌های رماتیسمی

گوشت شتر برای درمان دیابت
یکی از ویژگی اصلی گوشت شتر که اون رو از گوشت‌های دیگه متمایز می‌کنه عدم وجود مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک توی این گوشته؛ چون این حیوان پر خاصیت به صورت صنعتی پرورش داده نمیشه و با گذشت این همه سال هنوز به روش سنتی پرورش داده میشه.

گوشت شتر تسکین خوبی برای پا درد، کمر درد و دردهای روماتیسمی هست و برای بیماران دیابتی یه گوشت خیلی مهم به شمار میاد.

شتر به دلیل داشتن چربی کم و پروتئین بالا یه غذای خوب برای افراد مبتلا به دیابته؛ اما مصرف زیاد گوشت شتر مثل هر نوع گوشت دیگه‌‌ای توصیه نمیشه؛ ما باید همیشه تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم رو در کنار خورد و خوراک مناسب داشته باشیم.

گوشت شتر برای بیماران قلبی هم مفیده، چون این گوشت حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب ناسازگار با سلامت قلب هست و به کاهش بیمار‌های قلبی-عروقی کمک می‌کنه.

فروشگاه اینترنتی “گوشت خوب” آماده‌اس تا انواع گوشت مورد نیاز شما از جمله گوشت شتر رو در بسته بندی‌های کاملا بهداشتی تامین کنه و شما با خیال آسوده از سلامت گوشت، سفارشتون رو درب منزل تحویل بگیرید.

تحریریه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *