شناخت قسمتهای مختلف لاشه گوساله و گوسفند در زمان خرید گوشت خیلی مهمه، چون از گوشت بخشهای مختلف دام کشتار شده (لاشه) میشه غذاهای متفاوت و خوشمزهای پخت. با شناخت کافی از گوشتهای مختلف میدونیم برای چه غذایی باید از چه گوشتی استفاده کنیم تا غذای ما خوشمزهتر بشه.
به جز آشنایی با قسمتهای مختلف لاشه گوسفند و گوساله، باید غذاها رو هم خوب بشناسیم و بدانیم برای چه غذایی از چه گوشتی استفاده کنیم، حتی باید بدونیم که مصرف چه گوشتی برای چه سن و سالی مناسبتره.
پر طرفدارترین مواد اولیه برای پخت غذا گوشته، تنوع غذاهای گوشتی توی همه کشورها زیاده اما هر غذایی گوشت مناسب خودش رو میخواد.
اگه از قسمت سر دام شروع کنیم، بعد از ناحیه سر و گردن، به ترتیب به قسمت سردست، قلوهگاه، ران و در پایان به دنبالیچه در گوساله و دنبه در گوسفند میرسیم.
در این بین ران و سردست دو بخش خیلی پر طرفدار و گرون قیمت دام هستن که شاید کمتر تفاوت اونا رو بدونیم.
سردست به قسمت حرکتی جلویی بدن گوساله و گوسفند یا همون دستها گفته میشه و ران هم به قسمت حرکتی عقب دام یا همون پاها گفته میشه.
ران و سردست چه تفاوتی در ظاهر دارن؟
گوشت نرمه ران گوساله چربی کمتری نسبت به گوشت سر دست داره، چربی نرمه ران به صورت نقطهای هستش و گوشت ران گوساله بعد از پخت اصطلاحا آب نمیشه.
گوشت سردست چربیش بیشتره و در همه قسمتهای سردست پخش شده.
قیمت گوشت نرمه ران با قیمت نرمه سردست تفاوت زیادی نداره و از نظر ارزش غذایی با هم تفاوت چندانی ندارن اما موارد مصرف اونا توی غذاها کمی متفاوته.
با گوشت ران چه غذاهایی میشه پخت؟
با ران گوسفند و گوساله میشه غذاهای متنوع ایرانی مثل چلو گوشت، قرمه سبزی، ران کبابی، خورشت بادمجان و غذای خارجی مثل «ژیگوی فرانسوی» رو پخت.
برای پختن «ژیگو» اول باید شکافهای کوچیکی روی سطح گوشت ایجاد کنیم و داخل اونا سیر و دنبه بذاریم؛ بعد گوشت رو با مخلوطی از زعفران آب شده و فلفل سیاه مخلوط کنیم ؛ آخر کار گوشت رو توی یه قابلمه پهن و بزرگ قرار بدیم و درب قابلمه رو بذاریم. این غذا رو باید روی حرارت و شعله ملایم بپزیم.
ران گوسفند و گوساله برای پخت آبگوشت، راگو و …. هم مناسبه با گوشتشون میتونیم یه غذای فرانسوی خوشمزه به اسم «کوردُن بلو» بپزیم.
«کوردُن بلو» رو میشه با گوشت گوساله و هم گوشت گوسفند بپزیم که روش پخت هر دو نوع گوشت مشابه؛ برای پختن «کوردُن بلو» با گوشت گوساله باید فیله گوساله رو با بیفتک کوب خوب بکوبیم تا خیلی نازک بشه؛ بعد گوشت رو با نمک و فلفل سیاه مزهدار کنیم، توی این مرحله گوشت نازک و طعم دار شده با پنیر چدار و ژامبون رول میشه؛ برای پخت«ژیگو» میتونیم از دو روش استفاده کنیم، یا توی روغن داغ سرخ میشه و یا توی فر میپزیمش.
با گوشت سردست چه غذاهایی میشه پخت؟
گوشت سردست گوسفند برای چرخ کرده خیلی مناسبه؛ از گوشت سردست گوسفند میتونیم برای پخت انواع خورشت استفاده کنیم.
با سردست گوساله هم میشه غذاهای ایرانی مثل کباب تابهای، شامی و کتلت و غذاهای خارجی مثل استیک رو بپزیم.
ناگفته نماند که گوشت سردست منبع غنی از پروتئین، روی و آهن هستش و میتونه یه خوراک مناسب برای کودکان و افراد سالخورده باشه.
مصرف گوشت ران برای افرادی که چربی خون دارن و یا افراد سالخورده بیشتر توصیه میشه چون چربی کمتری داره اما جوانان به واسطه بالا بودن سوخت و ساز بدنشون میتونن از گوشت سردست که چربی بیشتری داره استفاده کنن.
گفتن این نکته هم ضروریه که گوشت گوساله طبع سردی داره و بهتره همراهش گوشتهایی با طبع گرم مثل گوشت گوسفند مصرف بشه.
فروشگاه اینترنتی «گوشت خوب» آمادگی داره که همه نوع گوشت تازه مورد نیاز شما رو تامین کنه و با ارسال رایگان درب منزل به دست شما برسونه.