درباره کشتار سنتی و خطرات آن چه می‌دانید؟

کشتار صنعتی

همیشه وقتی می‌خوایم گوشت بخریم کمتر به این موضوع فکر می‌کنیم که دام در چه شرایطی کشتار شده، آیا کشتار در شرایط بهداشتی انجام شده یا نه؟ نظارتی روی کشتار و نحوه کشتار انجام شده؟

در گذشته به خاطر جمعیت کم کشتار سنتی رایج بوده، مردم برای تهیه گوشت مورد نیازشون از دام‌های پرورشی خودشان استفاده می‌کردن؛ اما با رشد جمعیت و گسترش شهر‌ها دیگه پرورش سنتی دام ممکن نیست و کشتار سنتی نه صرفه اقتصادی داره و نه از نظر بهداشتی مورد تائیده.

اگه دامی به صورت سنتی کشتار بشه ما از سلامت دام، سن دام، نژاد دام، تقلب در گوشت و … آگاهی پیدا نمی‌کنیم؛ این مسئله می‌تونه خطراتی مثل بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام برای سلامت ما داشته باشه و با خرید گوشت دامی که کشتار سنتی داشته هرچند ارزان قیمت باشه باز هم به جیب ما ضرر میزنه.

عدم توجه به سلامت دام در کشتار سنتی

لاشه گوساله

در کشتار سنتی، دام به صورت دستی و با ابزار غیر اصولی کشتار میشه؛ سلامتی دام در کشتار سنتی مورد توجه قرار نمی‌گیره. آلوده بودن محل کشتار دام می‌تونه باعث آلودگی گوشت به انگل‌ها و بیمار‌ها بشه.

امروز کشتارگاه‌ها ایجاد شدن تا دیگه کشتار سنتی و غیر بهداشتی انجام نشه. کشتار بعد از بررسی سلامت دام انجام میشه؛ لاشه دام به صورت بهداشتی پاک شده و با مهر تائید دامپزشکی و مراجع ذیصلاح همراه با درج لیبل به بازار عرضه میشه.
وقتی سلامت جسمی جامعه‌ای تامین بشه، جامعه شاداب‌تر میشه و هزینه‌های اضافه درمان بر خانواده و کشور تحمیل نمیشه. پس بهترین راه اینکه از پیش حواسمان به بهداشتی بودن مواد خوراکی مصرفمون از جمله گوشت باشه.

وجود 800 بیماری مشترک انسان و دام

وجود 800 بیماری مشترک بین انسان و دام اهمیت کشتار بهداشتی و صنعتی رو چند برابر می‌کنه و باید دقت داشته باشیم که سلامت جامعه اهمیت ویژه ای داره.
دام توی کشتار سنتی، بدون در نظر گرفتن نظافت محیط و ضد عفونی کردن محیط کشتار میشه. در این نوع کشتار به دلیل اینکه دامپزشکی سلامت دام رو تائید نکرده احتمال بروز بیماری‌های واگیردار بین انسان و حیوان مثل تب مالت، سیاه زخم، تب کریمه کنگو و … وجود داره.
شرایط غیر بهداشتی، آویزان بودن لاشه در جای نامناسب، ریختن خون‌آبه و فضولات حاصل از کشتار دام‌ها، نداشتن سلامت و تائیدیه سلامت قصاب و … می‌تونه خطر بروز بیماری‌هایی مثل هپاتیت B و C رو زیاد کنه. هپاتیت یه بیماری عفونیه که باعث عفونت و التهاب کبد میشه و می‌تونه به سیروز یا سرطان کبد ختم بشه.

کاهش مرغوبیت گوشت با کشتار سنتی

گوساله

مرغوبیت گوشتی که می‌خریم یکی از موضوعاتیه که باید به اون توجه داشته باشیم، گوشت نامرغوب با بوی زهم، مزه بد و آلوده کردن غذا به دلیل داشتن باکتری‌های بیماری‌زا می‌تونه کیفیت غذای ما رو پایین بیاره. کشتار سنتی می‌تونه به بدن دام آسیب وارد کنه و موجب شکستگی استخوان یا بریدگی عضلات دام بشه که در این حالت به دام تنش و استرس وارد شده علاوه بر عذاب دام می تونه روی کیفیت گوشت اثر منفی بذاره.
کشتار غیر اصولی و غیر بهداشتی برای محیط زیست ما هم مضر هستش؛ چون در محل کشتار آلودگی زیادی ایجاد میشه و زباله‌های تولیدی محل مناسبی برای امحا ندارن، از آب هم برای از بین بردن آلودگی‌ها زیاد استفاده میشه. از طرفی خون حيوانات و فضولاتش باعث آلودگی آب میشه و سلامت ساکنان منطقه اطراف محل کشتار رو به خطر می‌اندازه.
نباید این نکته رو دست کم بگیریم گاهی کشتار سنتی در انظار عمومی انجام میشه و همین موضوع می‌تونه تاثیرات منفی بر روحیه افراد داشته باشه و خشونت رو در جامعه افزایش بده.
برای مثال یکی از سنت‌های دینی ما قربانی کردن گوسفند یا گوساله به مناسبت‌های مختلف که اغلب پیش چشم مردم انجام میشه و علاوه بر بهداشتی نبودن و آلوده کردن محل کشتار، آسیب روانی به کودکان وارد می‌کنه، پس بهتره قربانی‌های خودمون رو از طریق مراکز عرضه گوشت و در محیط بهداشتی کشتارگاه انجام بدیم.
فروشگاه اینترنتی«گوشت خوب» آماده‌اس تا گوشت کشتار شده در کشتارگاه‌های بهداشتی و مورد تائید دامپزشکی رو با بسته بندی کاملا بهداشتی عرضه کنه و شما با خیال آسوده گوشت سالم مصرف کنید.

تحریریه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *