
همه ما برای زنده بودن نیاز به انرژی داریم، این انرژی از طریق خوردن غذا و رساندن پروتئین، ویتامین، ریز مغذیهای بدن تامین میشه.
غذا خوردن علاوه بر تامین انرژی بدن، از بیماریهای زیادی جلوگیری میکنه و برای افراد خوش اشتها یه تفریح و لذت به حساب میاد. لذیذترین غذاهای ما ایرانیها با گوشت پخته میشه، کباب یکی از این غذاهای لذیذِ که تقریبا همه ما هنگام تفریح در طبیعت سعی میکنیم انواع گوشت رو روی آتش کبابی کنیم.
اما تا حالا از خودتون پرسیدید که روزانه یا در هفته باید چند بار گوشت مصرف کنیم؟ مصرف گوشت در چه وعده غذایی بهتره؟ در مورد مصرف زیاد یا کم گوشت چی میدونید؟
ما در تعاونی 15 خرداد هستیم تا از طریق فروشگاه«گوشتِ خوب» با شما در ارتباط باشیم و به سوالات شما پاسخ بدیم و اطلاعات مورد نیاز شما رو در اختیارتون بزاریم.
مصرف هر ماده غذایی اگر به اندازه باشه مفیده و اگر بیشتر از نیاز بدن باشه، میتونه سلامتی رو به خطر بیندازه؛ در مورد گوشت قرمز هم همون اندازه که مصرفش برای حفظ سلامتی مفیده، استفاده بیش از حدش هم میتونه برای بدن آسیب زا باشه. پس بهتره برای حفظ سلامتی خودمان استاندارد مصرف گوشت رو رعایت کنیم. اگه نیاز به مشاوره در حوزه تغذیه دارید، میتونید با پزشک مشاور تغذیه ما ارتباط بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
استاندار مصرف گوشت چقدره؟
مرکز تحقیقات تغذیه ایران آماری درخصوص مصرف گوشت برای هر فرد ارائه کرده، طبق این آمار میانگین مصرف روزانه گوشت قرمز یک یا دو سهم(هر سهم معادل 30 تا 35 گرم گوشت قرمز پخته شده) در روز یا حدود نیم کیلو در هفته برای هر نفر اعلام شده.
البته گوشت رو میتونیم به صورت هفتگی هم مصرف کنیم و حتما نباید به صورت روزانه توی برنامه غذایی ما باشه.
اگر ما اطلاعات کافی از گوشت داشته باشیم با مصرف به اندازه و درستش میتونیم جسم سالمتر و در نتیجه روح سالمتری داشته باشیم و از آسیبهای مصرف زیاد گوشت در امان باشیم.
چربی گوشت روی طعم اون خیلی اثر داره، با این حال جدا کردن چربیها باعث میشه که گوشت سالمتری برای مصرف داشته باشیم.
آشنایی با روش سالم پخت گوشت
برای داشتن غذای سالم پخته شده با گوشت باید قبل از پخت تا جایی که میتونیم چربی گوشت رو بگیریم؛ بهتره که گوشت رو سرخ نکنیم چون این کار باعث چربی بیشتر در گوشت میشه و چربی بیشتر مساوی با از دست رفتن سلامت غذاست.
کبابی کردن و آب پز کردن بهترین و سالمترین روش پخت گوشت هست، استفاده از این دستورالعملهای ساده به سلامت بدن شما میتونه کمک کنه.
در چه وعده غذایی از گوشت استفاده کنیم؟
نباید فراموش کنیم که گوشت قرمز به خاطر داشتن کالری بالا باعث افزایش وزن میشه و مصرفش در وعده شام توصیه نمیشه، اگر مجبور به خوردن گوشت در شب شدید، یادتون باشه تا سه ساعت بعد از خوردن گوشت نخوابید و با این کار به سلامتی خودتون آسیب نزنید.
به خاطر اینکه گوشت یه غذای سنگینه مصرفش در وعده صبح هم توصیه نمیشه، بهترین زمان برای خوردن گوشت وعده ناهار هست.
با این حال مصرف گوشت بنا به شرایط سنی و جسمی هر فرد متفاوته؛ افراد مسن باید روزانه یک سهم، بزرگسالان روزانه دو سهم و کودکان روزانه سه سهم گوشت مصرف کنن.
مادران باردار هم باید به تغذیه خود توجه داشته باشن و پروتئین کافی مصرف کنن، زنان باردار به دلیل نیاز به آهن بیشتر باید مصرف گوشت قرمز رو به اندازه کافی در برنامه غذایی داشته باشن. اما مادران باردار دقت کنن که مصرف گوشت قرمز به اندازه باشه و مصرف زیاد این ماده میتونه «فشار خون حاملگی» رو در پی داشته باشه.
توصیه میکنیم بعد اینکه غذای گوشتی میل کردید از نوشیدن مخلوط آب گرم و لیموترش غافل نشید، آب گرم و لیمو ترش تحریک کننده دستگاه گوارش هستن، این ترکیب احساس سنگینی بعد از غذا رو از بین میبره و به هضم چربیها کمک میکنه.
شما هم اگر گوشت خوب، سالم و تازه میخواید، میتونید به صورت آنلاین از طریق فروشگاه اینترنتی «گوشتِ خوب» سفارشتون رو ثبت کنید و با پیک رایگان درب منزل تحویل بگیرید.